Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!
Author picture

Szia! Nagy Zsuzsi vagyok. Bejegyzéseimben a weboldalad / webáruházad működésével, fejlesztésével kapcsolatos információkat osztok meg Veled, de online marketing és cégarculati kérdésekben is igyekszem olyan értéket adni, amit fel tudsz használni saját vállalkozásod működésében is… Remélem, hogy hasznodra lehetek a tartalmakkal.

Mi az a 404-es hiba?

404 error – PAGE NOT FOUND!

Állítólag a Google talán nem rangsorolja hátrébb azokat a weboldalakat, amelyiken sok 404-es hibát talál, de ettől még biztosan nem jó hatással van az oldal értékelésére, és senki sem szereti, ha a keresett oldal nem található. 

Csökkentsd a weboldaladon a 404-es /page not found/ hibaüzeneteket, előzd meg az ilyen hibák kialakulását. Kövesd nyomon, hogy mi váltja ki a 404-es eseményeket, hogy vajon mit akarhatott elérni a látogató. Ha felfedezed az összefüggéseket, akkor ez alapján módosíthatsz a weboldaladon, például olyan tartalmat készítesz, amit keresnek az emberek.

Mi az a 404-es hiba?

A 404-es hiba vagy ’Nem található’ hibaüzenet egy http válaszkód, ami azt jelzi, hogy a böngésző kapcsolatba tudott lépni a szerverrel, de az általa kért állomány nem található.

Hogyan alakul ki a 404-es hiba?

Ha egy állomány nem található az oldaladon, akkor vagy törlésre került, vagy az URL címét módosítottad. Például kitöröltél egy olyan képet, vagy oldalt, bejegyzést, terméket, amit már beindexelt a Google. Még megjelenik a keresőben, de ha rákattint valaki, akkor egy 404-es hibaoldal jelenik meg a kép, vagy tartalom helyett, mivel az adott link, url már nem létezik.

Ugyanez történik, ha csak átírod az oldal, bejegyzés, kategória, termék, termékkategória, stb-stb… url címét:

Végeredményben minden módosításnak, amit az élő, működő weboldaladon végrehajtasz, valamilyen következménye van. Ha url-t módosítasz vagy törölsz átirányítás nélkül, akkor 404-es hibaoldalak fogják ellepni a weboldaladat, és ez senkinek sem jó.

Hogyan kerüld el a 404-es hibákat?

Redirection bővítmény a WordPress legnépszerűbb átirányítás kezelője. Könnyedén kezelheted az átirányításokat, nyomon követheted és javíthatod a 404-es hibákat. Segíthetsz javítani a weboldalad rangsorolását. Az átirányítás bármilyen méretű weboldalon használható, néhány átirányítást vagy akár több ezer átirányítást is be tudsz állítani.

Én ezt a bővítményt ajánlom az átirányításokhoz. Sok éve használom, és továbbra is jó szolgálatot tesz, könnyű beállítani és egyszerű kezelni. A bővítmény segítségével bármilyen URL-t átirányíthatsz.

A keresési kifejezések alapján tetszőleges számú URL-hez illeszkedő átirányítási mintákat hozhatsz létre. A bejegyzések és oldalak figyelhetők a permalink (url) változásaira, és automatikusan létrehozhatók az átirányítások.

Feltételes átirányítás

Beállíthatsz feltételeket a kijelentkezett felhasználókhoz, bizonyos weboldalakról érkező látogatókhoz és mobilfelhasználókhoz. Az egyszerű URL-egyeztetésen kívül más feltételek alapján is átirányíthatsz:

  • Beállíthatod, hogy csak akkor irányítson át, ha a felhasználó be van jelentkezve vagy akkor, amikor ki van jelentkezve.
  • Beállíthatsz átirányítást, ha a felhasználó egy bizonyos böngészőt használ
  • Beállíthatsz átirányítás, ha a felhasználó egy bizonyos oldalról kereste fel a weboldaladat
  • Nyomon követheted, hogy milyen átirányításokat használnak aktívan
  • Megtekintheted a weboldalon előforduló összes átirányítást, beleértve a látogatóval, a használt böngészővel és a hivatkozóval kapcsolatos információkat is. A „találatok” száma minden átirányításnál látható, így megnézheted, hogy egy URL-t használnak-e.
  • A naplók exportálhatók külső megtekintésre, illetve kereshetők és szűrhetők a részletesebb vizsgálat érdekében.
  • Követheted, hogy hol vannak a 404-es hibák, és kijavíthatod őket az Redirection segítségével. A bővítmény nyomon követi a weboldalon előforduló összes 404-es hibát, lehetővé teszi a problémák felderítését és kijavítását.

A bővített tartalom megtekintéséhez LESS BE a TUDÁSBÁZIS zárt felületére,
vagy válaszd a WordPress Tudásbázis PRO előfizetést… 

Tudj meg többet >>> Kattints IDE

Tudj meg többet a témáról, lépj be! Még nem vagy a WordPress Tudásbázis Tagja? Regisztrálj INGYEN!

A bejegyzés bővített tartalma a WordPress Tudásbázis PRO előfizetők számára elérhető…
Szeretnél tovább olvasni? Kattints IDE

Belépés

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

A TUDÁSBÁZIS WordPress weboldaladhoz

minden infót tartalmaz, amire szükséged van...

MAI KEDVEZMÉNY:

%
Az akció lejárt! Boldog ÚJ ÉVET kívánok!

Találd meg a válaszokat a weboldaladdal kapcsolatban felmerülő kérdéseidre még ma!

Hogyan kezd bele?

Milyen egy jó tárhely?

Hogyan gyorsítsd a weboldaladat?

Hogyan javíts weboldalad keresőoptimalizálásán?

GDPR-barát az oldalad?

Hogyan teheted biztonságosabbá weboldaladat?

Hogyan küldj hírlevelet?

Shopping Cart

Gyere, nézz körül a TUDÁSBÁZISBAN!

Less be az útmutatók zárt felületére

1 napig INGYEN...

* A FELFEDEZŐ előfizetésed az aktiválástól számított 24 órán belül használható, a zárt tartalmakhoz való hozzáférésed ezután megszűnik, de ha tetszik a tartalom, bármikor válthatsz WordPress Tudásbázis éves előfizetésre a folytatáshoz.