Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!
Author picture

Szia! Nagy Zsuzsi vagyok. Bejegyzéseimben a weboldalad / webáruházad működésével, fejlesztésével kapcsolatos információkat osztok meg Veled, de online marketing és cégarculati kérdésekben is igyekszem olyan értéket adni, amit fel tudsz használni saját vállalkozásod működésében is… Remélem, hogy hasznodra lehetek a tartalmakkal.

Hogyan derítsd ki, melyik bővítményben lehetnek biztonsági rések?

FONTOS nyomon követni a bővítmények állapotát, mert amelyik bővítménynek nem jelennek meg újabb-és újabb frissítései, azok károkat okozhatnak a weboldaladban, és ezért a használatukat mellőzni kell az oldalon, és más, hasonló feladatokat ellátó bővítményt kell keresni helyette.

Csatlakozhatsz a Manage WP szolgáltatáshoz vagy a WordFence Central felületéhez, mindkettőnél látszik, ha valamelyik bővítménynek nem jelennek meg újabb frissítései, illetve, hogy melyik az, amelyikben épp valamilyen biztonsági rés található. Ezeket a bővítményeket viszont mihamarabb frissíteni vagy törölni kell. A frissítésekkel általában a biztonsági rések is megszünnnek.

Az alábbi képen látható a Manage WP oldalon, amint egy sebezhető bővítmény verzió frissítésére hívja fel a figyelmet. A sárga háromszögben felkiáltójellel jelzett bővítményeket mielőbb frissíteni kell.

Ha szeretnél regisztrálni a Manage WP-re, kattints a https://managewp.com/ linkre, és ott a Sign up free gombra. A megadott e-mail-címedre küldenek egy megerősítő e-mailt, amire kattintva néhány lépésben regisztrálhatod az oldaladat.

A megerősítő e-mail után be kell állítani egy jelszót is. Ezt követően navigálhatsz a ManageWP felületére, ahol a weboldaladat kétféle módon tudod csatlakoztatni.

Vagy telepíted a ManageWp bővítményt az oldaladra, és onnan kimásolod a szükséges kódot, vagy bővítmény nélkül is csatlakoztathatod, ha megadod a weboldalad admin belépési adatait. (Mindkettő jó megoldás, de ha bővítmény nélkül lehet, akkor én ezt választom). Egy rövid betöltődési folyamat után már használhatod is a felületet.

A frissítéseket közvetlenül onnan is elvégezheted, vagy egy kattintással át navigálhatsz a weboldalad admin felületére. Van rengeteg ingyenesen elérhető és fizetős opció is, amiket beállíthatsz, most ezekre nem térek ki, a fontos feladata itt a szolgáltatásnak, hogy jelzi Neked a biztonsági réseket tartalmazó bővítményeket, de azért a Security Check és a Backups Free verzióját kapcsoljuk be…

Több weboldaladat is beállíthatod ide, így egy helyről tudod koordinálni a beállításokat.

A bővített tartalom megtekintéséhez LESS BE a TUDÁSBÁZIS zárt felületére,
vagy válaszd a WordPress Tudásbázis PRO előfizetést… 

Tudj meg többet >>> Kattints IDE

Tudj meg többet a témáról, lépj be! Még nem vagy a WordPress Tudásbázis Tagja? Regisztrálj INGYEN!

A bejegyzés bővített tartalma a WordPress Tudásbázis PRO előfizetők számára elérhető…
Szeretnél tovább olvasni? Kattints IDE

Belépés

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

A TUDÁSBÁZIS WordPress weboldaladhoz

minden infót tartalmaz, amire szükséged van...

MAI KEDVEZMÉNY:

%
Az akció lejárt! Boldog ÚJ ÉVET kívánok!

Találd meg a válaszokat a weboldaladdal kapcsolatban felmerülő kérdéseidre még ma!

Hogyan kezd bele?

Milyen egy jó tárhely?

Hogyan gyorsítsd a weboldaladat?

Hogyan javíts weboldalad keresőoptimalizálásán?

GDPR-barát az oldalad?

Hogyan teheted biztonságosabbá weboldaladat?

Hogyan küldj hírlevelet?

Shopping Cart

Gyere, nézz körül a TUDÁSBÁZISBAN!

Less be az útmutatók zárt felületére

1 napig INGYEN...

* A FELFEDEZŐ előfizetésed az aktiválástól számított 24 órán belül használható, a zárt tartalmakhoz való hozzáférésed ezután megszűnik, de ha tetszik a tartalom, bármikor válthatsz WordPress Tudásbázis éves előfizetésre a folytatáshoz.