Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!
Author picture

Szia! Nagy Zsuzsi vagyok. Bejegyzéseimben a weboldalad / webáruházad működésével, fejlesztésével kapcsolatos információkat osztok meg Veled, de online marketing és cégarculati kérdésekben is igyekszem olyan értéket adni, amit fel tudsz használni saját vállalkozásod működésében is… Remélem, hogy hasznodra lehetek a tartalmakkal.

Megnéznéd, hogyan használják a weboldaladat a látogatók?

Szeretnéd tudni, hogy az újonnan elkészült landing oldaladon milyen tevékenységeket végeznek az oldal látogatói? Feltöltöttél egy terméket és szeretnéd tudni, hogy a vásárlók hogyan vélekednek róla? Olvass tovább…

Hallottál már a Hotjar-ról? Próbáld ki most az ingyenes verzióját, és gyorsan megértheted, hogyan viselkednek a felhasználók a weboldaladon, mire van szükségük, és hogyan érzik magukat!

A Hotjar egy látványos módszer a felhasználói igények felfedezésére… Hőtérképek segítségével ellenőrizheted, hogy a felhasználók mire kattintanak, merre mozognak és görgetnek a weboldalon. Felvételek készülnek a weboldalon történő tevékenységről, megnézheted az egyes oldal látogatások teljes felvételét, ahol láthatod, hallhatod a kattintásokat, egérmozgásokat. Megkérdezheted a felhasználókat, hogyan érzik magukat az oldalon, közvetlen visszajelzést kaphatsz tőlük a weboldalról, vagy termékről. Felméréseket hozhatsz létre, hogy jobban megértsd a felhasználókat valós időben és nem hetekkel később. És mindezt GDPR-nek megfelelően…

 

Próbáld ki a Hotjart az ügyfélélmény javítására, kövesd az alábbi lépéseket!

1. Gondoskodj az adatkezelésről

Telepítés és használat előtt győződj meg arról, hogy az Általános Szerződési Feltételek vagy az Adatvédelmi szabályzat megfelelően tájékoztatja a felhasználókat arról, hogyan használod a Hotjart (és bármely más hasonló szolgáltatásokat) a weboldaladon.

Példa az adatvédelmi szabályzathoz

A következő üzenetet illeszd be az adatvédelmi irányelveidbe a Hotjar funkció weboldaladon történő használatával kapcsolatban:

“A Hotjar szolgáltatást a felhasználóink ​​igényeinek jobb megértése, valamint a szolgáltatás és élmény optimalizálása érdekében használjuk. A Hotjar egy technológiai szolgáltatás, amely segít jobban megérteni a felhasználói élményt (pl. mennyi időt töltenek az oldalakon, milyen hivatkozásokat választanak). kattintani, mit csinálnak és mit nem szeretnek a felhasználók stb.), és ez lehetővé teszi számunkra, hogy a felhasználói visszajelzések alapján építsük fel és tartsuk fenn szolgáltatásunkat. A Hotjar cookie-kat és egyéb technológiákat használ, hogy adatokat gyűjtsön a felhasználók viselkedéséről és eszközeikről. Ide tartozik egy az eszköz IP-címe (a munkamenet során feldolgozva, és azonosítatlan formában tárolva), az eszköz képernyőjének mérete, az eszköz típusa (egyedi eszközazonosítók), a böngésző információi, a földrajzi elhelyezkedés (csak ország), valamint a weboldalunk megjelenítéséhez használt nyelv. A Hotjar ezeket az információkat a nevünkben egy álnevű felhasználói profilban tárolja. A Hotjar szerződésben tilos eladni a nevünkben gyűjtött adatokat.

 

2. Regisztrálj fiókot a Hotjar oldalon

Látogass el a hotjar.com weboldalra, majd a jobb felső sarokban kattints a “Get Started free” gombra.

Regisztrálj egy e-mail címmel, vagy a Google fiókoddal.

 Add meg az adatokat, szükség esetén erősítsd meg a regisztrált e-mail címedet, a következő ablakban add meg a vállalkozásod néhány adatát.

 

A regisztrációs folyamat utolsó lépéseként pedig már csak a weboldalad címét kell megadnod:

A regisztráció után a következő lépés, hogy az egyedi követőkódodat be kell illesztened a weboldaladba.

3. Ehhez telepítsd és aktiváld a weboldaladon a Hotjar bővítményt

Kövesd a videós útmutatást: https://youtu.be/A0-xOfbX6eM

 

Miután telepítetted a követőkódot…

Használhatod bármelyik Hotjar eszközt: Heatmaps – hőtérképek, Recordings – felvételek, Surveys – felmérések és Feedback – visszajelzsek. A kezdéshez tekintsd meg az alábbi útmutatókat.

Ingyenes verzióban is elég sok lehetőséget kihasználhatsz, de nézd meg az árakat: https://www.hotjar.com/pricing/

 

Hőtérképek

A hőtérképek azonnal megkezdik az adatok gyűjtését, amint a Hotjar követőkód telepítve van , és a munkamenet rögzítés engedélyezve van. Az adatok gyűjtéséhez nincs szükség minden egyes URL-hez külön hőtérkép manuális beállítására.

A Hőtérképek oldalon válaszd ki a hőtérkép létrehozásához használandó adatcsoportosítási beállítást. Öt lehetőség közül választhatsz:

 • Egyoldalas
  Ez az alapértelmezett egyezési típus, és a webhely egy adott oldalának megcélzására szolgál, figyelmen kívül hagyva az esetlegesen hozzáadott lekérdezési karakterláncokat és töredékeket, valamint figyelmen kívül hagyja a protokollt, a HTTP és HTTPS protokollt, valamint a „www” meglétét vagy hiányát. ‘.
 • Pontos egyezés
  Megjeleníti azon felhasználók adatait, akik felkerestek egy adott URL-t, beleértve a protokollt, valamint a lekérdezési karakterláncokat és töredékeket.
 • Minden oldal,
  amely tartalmazza a beírt szöveget tartalmazó összes URL adatát. Ez a szabály megkülönbözteti a kis- és nagybetűket.
 • A beírt szöveggel kezdődő összes oldal
  „Pontos egyezés” eredményt jelenít meg minden olyan URL-hez, amely a beírt szöveggel kezdődik, beleértve a protokollt is.
 • A beírt szöveggel végződő összes oldal
  „Pontos egyezés” eredményt jelenít meg minden olyan URL esetében, amely a beírt szöveggel végződik, beleértve a karakterláncokat és töredékeket is.

Felvételek

Miután megvártad, hogy a felhasználók felkeressék a weboldalt, lépj a Felvételek oldalra , és új felvételeket kell látnod.

A Recordings lejátszás minden sora külön munkamenet-felvételt jelent. Az egyes munkameneteket a Play gombra kattintva nézheted meg . Az egyes sorokon belül a következő oszlopok láthatók, amelyek az egyes munkamenetekre vonatkozó adatokat tartalmazzák:

 • Jelöld be a jelölőnégyzetet (a törléshez):Ha egy vagy több munkamenetet választasz ki, megjelenik egy törlés gomb. Ha egy vagy több felvétel törlése mellett döntesz, ne feledd, hogy a törlés után nem lehet visszaállítani az adatokat.
 • Kiemelések: Megjeleníti azokat a reakciókat és megjegyzéseket, amelyeket a Kiemelésekfunkción keresztül alkalmaztak a Felvételre . (Vidd az egérmutatót az ikonok fölé a reakciócímke vagy a megjegyzés szövegének megjelenítéséhez)
 • Relevancia pontszám: A relevancia pontszám különböző adatpontokat használ a felvétel hasznosságának becsléséhez. A pontszámot több mérőszám is befolyásolja, beleértve a következőket: munkamenet időtartama, meglátogatott oldalak száma, műveletek száma, dühös kattintások, megfordulások, gépelés és az űrlapokkal való interakció. Ha  JavaScripttel küldi el a rögzítési eseményeket , ezek szintén befolyásolják a relevancia pontszámát.
 • Dátum:Az a dátum/idő, amikor a munkamenetet a Hotjar feldolgozta, a helyi időzónában jelenik meg. Ez a felhasználó munkamenetének végére mutat, nem pedig a kezdetére.
 • Felhasználó: a munkamenethez társított Hotjar felhasználói azonosító.
 • Ország:A felhasználó származási országa, internetkapcsolata alapján.
 • Műveletek #: A felhasználó által a munkamenet során végrehajtott műveletek száma .
 • Oldalszám:Egy oldal betöltésének száma a munkamenet során. (tartalmazza az oldalfrissítéseket)
 • Időtartam:a rögzített munkamenet hossza, a helyi időzónában megjelenítve.
 • Eszköz: Az eszköz típusa (telefon, táblagép, asztali számítógép) és a képernyő felbontása pixelben.
 • Böngésző: Böngésző típusa (Chrome, Firefox, Safari stb.)
 • OS:Operációs rendszer (Mac OS, Windows, Android, Linux stb.)
 • Hivatkozó URL: oldal, amelyen a felhasználó a Hotjar-munkamenet megkezdése előtt járt. (ha van)
 • Céloldal:Az oldal, amelyen a felhasználó a Hotjar-munkamenet megkezdésekor tartózkodott.
 • Kilépési oldal: Azoldal, amelyen a felhasználó a Hotjar-munkamenet végén tartózkodott.

 

Visszajelzés

A Visszajelzés eszköz lehetővé teszi, hogy vizuális és azonnali visszajelzést kapjon a felhasználóktól. Kérdezze meg közvetlenül a felhasználókat, hogy webhelyének mely elemeit szeretik, és melyeket szeretnének javítani. A Visszajelzés eszköz megszünteti a találgatásokat a felhasználói élmény javításával kapcsolatban.

A képernyő jobb vagy bal alsó sarkában elhelyezve a Visszajelzés widget testreszabható rövid üdvözlőszöveget tartalmaz.

 

 

 

 

 

 

A képernyő bal vagy jobb középső részén elhelyezett widget esetén a felhasználók egy Visszajelzés jelzőt fognak látni.

A felhasználói rákattinthat a Visszajelzés widgetre, és ha úgy dönt, hogy visszajelzést ad, először megkérheted, hogy értékelje a weboldallal kapcsolatos tapasztalatait a Gyűlölettől egészen a Szeretetig, így értékes első benyomást keltve a weboldal felhasználói élményéről.

Bővebben: https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/115011609267-What-is-the-Feedback-tool-

 

Felmérés

A Hotjar felmérések számos különböző módon jeleníthetők meg a weboldal felhasználóinak pl. felugró Kis widgetként megjelenítve lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy más tartalmakkal is kapcsolatba lépjenek ugyanazon az oldalon.

Teljes képernyős megjelenítése esetén a háttértartalma ki van szürkítve, így a felmérés a fő hangsúly.

Ezen kívül van külső hivatkozásként önálló oldalakra navigáló felmérést is készíteni. Opcionálisan beállíthatsz egy előugró meghívót is, amely a weboldal felhasználókat a külső hivatkozások felmérése oldalra irányítja.

Bővebben: https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/115011787508-What-is-a-Hotjar-Survey-

 

A Hotjar sem tökéletes, vannak korlátai, és hátrányai, de valljuk be, kevés informatívabb dolog áll a rendelkezésünkre a felhasználóink megértésére.

 

Fontos! Ha a Hotjar telepítve van, akkor a Google Page Speed Insights-ban akár 20-30%-kal rosszabb eredményt érhet el a weboldalad. Ha végeztetél az elemzéssel, távolítsd el a követőkódot! 

 

Többet szeretnél tudni?

https://learning.hotjar.com/courses/

https://help.hotjar.com/hc/en-us

https://www.hotjar.com/guides/

 

A bővített tartalom megtekintéséhez LESS BE a TUDÁSBÁZIS zárt felületére,
vagy válaszd a WordPress Tudásbázis PRO előfizetést… 

Tudj meg többet >>> Kattints IDE

Tudj meg többet a témáról, lépj be! Még nem vagy a WordPress Tudásbázis Tagja? Regisztrálj INGYEN!

A bejegyzés bővített tartalma a WordPress Tudásbázis PRO előfizetők számára elérhető…
Szeretnél tovább olvasni? Kattints IDE

Belépés

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

A TUDÁSBÁZIS WordPress weboldaladhoz

minden infót tartalmaz, amire szükséged van...

MAI KEDVEZMÉNY:

%
Az akció lejárt! Boldog ÚJ ÉVET kívánok!

Találd meg a válaszokat a weboldaladdal kapcsolatban felmerülő kérdéseidre még ma!

Hogyan kezd bele?

Milyen egy jó tárhely?

Hogyan gyorsítsd a weboldaladat?

Hogyan javíts weboldalad keresőoptimalizálásán?

GDPR-barát az oldalad?

Hogyan teheted biztonságosabbá weboldaladat?

Hogyan küldj hírlevelet?

Shopping Cart

Gyere, nézz körül a TUDÁSBÁZISBAN!

Less be az útmutatók zárt felületére

1 napig INGYEN...

* A FELFEDEZŐ előfizetésed az aktiválástól számított 24 órán belül használható, a zárt tartalmakhoz való hozzáférésed ezután megszűnik, de ha tetszik a tartalom, bármikor válthatsz WordPress Tudásbázis éves előfizetésre a folytatáshoz.