Megnéznéd, hogyan használják a weboldaladat a látogatók?

weboldal látogatók

Szeretnéd tudni, hogy az újonnan elkészült landing oldaladon milyen tevékenységeket végeznek az oldal látogatói? Feltöltöttél egy terméket és szeretnéd tudni, hogy a vásárlók hogyan vélekednek róla? Olvass tovább…

Hallottál már a Hotjar-ról? Próbáld ki most az ingyenes verzióját, és gyorsan megértheted, hogyan viselkednek a felhasználók a weboldaladon, mire van szükségük, és hogyan érzik magukat!

A Hotjar egy látványos módszer a felhasználói igények felfedezésére… Hőtérképek segítségével ellenőrizheted, hogy a felhasználók mire kattintanak, merre mozognak és görgetnek a weboldalon. Felvételek készülnek a weboldalon történő tevékenységről, megnézheted az egyes oldal látogatások teljes felvételét, ahol láthatod, hallhatod a kattintásokat, egérmozgásokat. Megkérdezheted a felhasználókat, hogyan érzik magukat az oldalon, közvetlen visszajelzést kaphatsz tőlük a weboldalról, vagy termékről. Felméréseket hozhatsz létre, hogy jobban megértsd a felhasználókat valós időben és nem hetekkel később. És mindezt GDPR-nek megfelelően…

 

Próbáld ki a Hotjart az ügyfélélmény javítására, kövesd az alábbi lépéseket!

1. Gondoskodj az adatkezelésről

Telepítés és használat előtt győződj meg arról, hogy az Általános Szerződési Feltételek vagy az Adatvédelmi szabályzat megfelelően tájékoztatja a felhasználókat arról, hogyan használod a Hotjart (és bármely más hasonló szolgáltatásokat) a weboldaladon.

Példa az adatvédelmi szabályzathoz

A következő üzenetet illeszd be az adatvédelmi irányelveidbe a Hotjar funkció weboldaladon történő használatával kapcsolatban:

“A Hotjar szolgáltatást a felhasználóink ​​igényeinek jobb megértése, valamint a szolgáltatás és élmény optimalizálása érdekében használjuk. A Hotjar egy technológiai szolgáltatás, amely segít jobban megérteni a felhasználói élményt (pl. mennyi időt töltenek az oldalakon, milyen hivatkozásokat választanak). kattintani, mit csinálnak és mit nem szeretnek a felhasználók stb.), és ez lehetővé teszi számunkra, hogy a felhasználói visszajelzések alapján építsük fel és tartsuk fenn szolgáltatásunkat. A Hotjar cookie-kat és egyéb technológiákat használ, hogy adatokat gyűjtsön a felhasználók viselkedéséről és eszközeikről. Ide tartozik egy az eszköz IP-címe (a munkamenet során feldolgozva, és azonosítatlan formában tárolva), az eszköz képernyőjének mérete, az eszköz típusa (egyedi eszközazonosítók), a böngésző információi, a földrajzi elhelyezkedés (csak ország), valamint a weboldalunk megjelenítéséhez használt nyelv. A Hotjar ezeket az információkat a nevünkben egy álnevű felhasználói profilban tárolja. A Hotjar szerződésben tilos eladni a nevünkben gyűjtött adatokat.

 

2. Regisztrálj fiókot a Hotjar oldalon

Látogass el a hotjar.com weboldalra, majd a jobb felső sarokban kattints a “Get Started free” gombra.

Regisztrálj egy e-mail címmel, vagy a Google fiókoddal.

 Add meg az adatokat, szükség esetén erősítsd meg a regisztrált e-mail címedet, a következő ablakban add meg a vállalkozásod néhány adatát.

 

A regisztrációs folyamat utolsó lépéseként pedig már csak a weboldalad címét kell megadnod:

A regisztráció után a következő lépés, hogy az egyedi követőkódodat be kell illesztened a weboldaladba.

3. Ehhez telepítsd és aktiváld a weboldaladon a Hotjar bővítményt

Kövesd a videós útmutatást: https://youtu.be/A0-xOfbX6eM

 

Miután telepítetted a követőkódot…

Használhatod bármelyik Hotjar eszközt: Heatmaps – hőtérképek, Recordings – felvételek, Surveys – felmérések és Feedback – visszajelzsek. A kezdéshez tekintsd meg az alábbi útmutatókat.

Ingyenes verzióban is elég sok lehetőséget kihasználhatsz, de nézd meg az árakat: https://www.hotjar.com/pricing/

 

Hőtérképek

A hőtérképek azonnal megkezdik az adatok gyűjtését, amint a Hotjar követőkód telepítve van , és a munkamenet rögzítés engedélyezve van. Az adatok gyűjtéséhez nincs szükség minden egyes URL-hez külön hőtérkép manuális beállítására.

A Hőtérképek oldalon válaszd ki a hőtérkép létrehozásához használandó adatcsoportosítási beállítást. Öt lehetőség közül választhatsz:

 • Egyoldalas
  Ez az alapértelmezett egyezési típus, és a webhely egy adott oldalának megcélzására szolgál, figyelmen kívül hagyva az esetlegesen hozzáadott lekérdezési karakterláncokat és töredékeket, valamint figyelmen kívül hagyja a protokollt, a HTTP és HTTPS protokollt, valamint a „www” meglétét vagy hiányát. ‘.
 • Pontos egyezés
  Megjeleníti azon felhasználók adatait, akik felkerestek egy adott URL-t, beleértve a protokollt, valamint a lekérdezési karakterláncokat és töredékeket.
 • Minden oldal,
  amely tartalmazza a beírt szöveget tartalmazó összes URL adatát. Ez a szabály megkülönbözteti a kis- és nagybetűket.
 • A beírt szöveggel kezdődő összes oldal
  „Pontos egyezés” eredményt jelenít meg minden olyan URL-hez, amely a beírt szöveggel kezdődik, beleértve a protokollt is.
 • A beírt szöveggel végződő összes oldal
  „Pontos egyezés” eredményt jelenít meg minden olyan URL esetében, amely a beírt szöveggel végződik, beleértve a karakterláncokat és töredékeket is.

Felvételek

Miután megvártad, hogy a felhasználók felkeressék a weboldalt, lépj a Felvételek oldalra , és új felvételeket kell látnod.

A Recordings lejátszás minden sora külön munkamenet-felvételt jelent. Az egyes munkameneteket a Play gombra kattintva nézheted meg . Az egyes sorokon belül a következő oszlopok láthatók, amelyek az egyes munkamenetekre vonatkozó adatokat tartalmazzák:

 • Jelöld be a jelölőnégyzetet (a törléshez):Ha egy vagy több munkamenetet választasz ki, megjelenik egy törlés gomb. Ha egy vagy több felvétel törlése mellett döntesz, ne feledd, hogy a törlés után nem lehet visszaállítani az adatokat.
 • Kiemelések: Megjeleníti azokat a reakciókat és megjegyzéseket, amelyeket a Kiemelésekfunkción keresztül alkalmaztak a Felvételre . (Vidd az egérmutatót az ikonok fölé a reakciócímke vagy a megjegyzés szövegének megjelenítéséhez)
 • Relevancia pontszám: A relevancia pontszám különböző adatpontokat használ a felvétel hasznosságának becsléséhez. A pontszámot több mérőszám is befolyásolja, beleértve a következőket: munkamenet időtartama, meglátogatott oldalak száma, műveletek száma, dühös kattintások, megfordulások, gépelés és az űrlapokkal való interakció. Ha  JavaScripttel küldi el a rögzítési eseményeket , ezek szintén befolyásolják a relevancia pontszámát.
 • Dátum:Az a dátum/idő, amikor a munkamenetet a Hotjar feldolgozta, a helyi időzónában jelenik meg. Ez a felhasználó munkamenetének végére mutat, nem pedig a kezdetére.
 • Felhasználó: a munkamenethez társított Hotjar felhasználói azonosító.
 • Ország:A felhasználó származási országa, internetkapcsolata alapján.
 • Műveletek #: A felhasználó által a munkamenet során végrehajtott műveletek száma .
 • Oldalszám:Egy oldal betöltésének száma a munkamenet során. (tartalmazza az oldalfrissítéseket)
 • Időtartam:a rögzített munkamenet hossza, a helyi időzónában megjelenítve.
 • Eszköz: Az eszköz típusa (telefon, táblagép, asztali számítógép) és a képernyő felbontása pixelben.
 • Böngésző: Böngésző típusa (Chrome, Firefox, Safari stb.)
 • OS:Operációs rendszer (Mac OS, Windows, Android, Linux stb.)
 • Hivatkozó URL: oldal, amelyen a felhasználó a Hotjar-munkamenet megkezdése előtt járt. (ha van)
 • Céloldal:Az oldal, amelyen a felhasználó a Hotjar-munkamenet megkezdésekor tartózkodott.
 • Kilépési oldal: Azoldal, amelyen a felhasználó a Hotjar-munkamenet végén tartózkodott.

 

Visszajelzés

A Visszajelzés eszköz lehetővé teszi, hogy vizuális és azonnali visszajelzést kapjon a felhasználóktól. Kérdezze meg közvetlenül a felhasználókat, hogy webhelyének mely elemeit szeretik, és melyeket szeretnének javítani. A Visszajelzés eszköz megszünteti a találgatásokat a felhasználói élmény javításával kapcsolatban.

A képernyő jobb vagy bal alsó sarkában elhelyezve a Visszajelzés widget testreszabható rövid üdvözlőszöveget tartalmaz.

 

 

 

 

 

 

A képernyő bal vagy jobb középső részén elhelyezett widget esetén a felhasználók egy Visszajelzés jelzőt fognak látni.

A felhasználói rákattinthat a Visszajelzés widgetre, és ha úgy dönt, hogy visszajelzést ad, először megkérheted, hogy értékelje a weboldallal kapcsolatos tapasztalatait a Gyűlölettől egészen a Szeretetig, így értékes első benyomást keltve a weboldal felhasználói élményéről.

Bővebben: https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/115011609267-What-is-the-Feedback-tool-

 

Felmérés

A Hotjar felmérések számos különböző módon jeleníthetők meg a weboldal felhasználóinak pl. felugró Kis widgetként megjelenítve lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy más tartalmakkal is kapcsolatba lépjenek ugyanazon az oldalon.

Teljes képernyős megjelenítése esetén a háttértartalma ki van szürkítve, így a felmérés a fő hangsúly.

Ezen kívül van külső hivatkozásként önálló oldalakra navigáló felmérést is készíteni. Opcionálisan beállíthatsz egy előugró meghívót is, amely a weboldal felhasználókat a külső hivatkozások felmérése oldalra irányítja.

Bővebben: https://help.hotjar.com/hc/en-us/articles/115011787508-What-is-a-Hotjar-Survey-

 

A Hotjar sem tökéletes, vannak korlátai, és hátrányai, de valljuk be, kevés informatívabb dolog áll a rendelkezésünkre a felhasználóink megértésére.

 

Fontos! Ha a Hotjar telepítve van, akkor a Google Page Speed Insights-ban akár 20-30%-kal rosszabb eredményt érhet el a weboldalad. Ha végeztetél az elemzéssel, távolítsd el a követőkódot! 

 

Többet szeretnél tudni?

https://learning.hotjar.com/courses/

https://help.hotjar.com/hc/en-us

https://www.hotjar.com/guides/

 

Köszönöm, hogy végigolvastad :)

Ha tetszett (vagy valamiért nem tetszett) a bejegyzés, oszd meg velem a véleményedet (név nélkül)

Jó munkát kívánok :)

Zsuzsi

Van kérdésed, amire nem találod a választ? Küldj be egy témát, amiről olvasni szeretnél, kattints a gombra!

Elektronikus Kézikönyv WordPress weboldaladhoz

Szerző: Nagy Zsuzsi

“6 éve egyéni vállalkozó Webdesigner és grafikusként, több mint 10 év szakmai tapasztalattal, és gyakorlattal a hátam mögött a WordPress weboldaladdal kapcsolatos tudnivalók legjavát belegyúrtam ebbe az elektronikus kiadványba…”

Weblapozz Otthon Könnyedén
0 oldal
1 témakör
5/5
2,394 Ratings
Google Reviews
Használd a kézikönyvet WordPress weboldaladhoz

Találd meg a válaszokat a weboldaladdal kapcsolatban felmerülő kérdéseidre még ma!

Milyen egy jó tárhely?

Hogyan gyorsítsd a weboldaladat?

Hogyan javítsd a weboldalad SEO-ját?

GDPR-barát az oldalad?

Hogyan teheted biztonságosabbá weboldaladat?

Hogyan küldj hírlevelet?

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!
WordPress kézikönyv vásárlás

A KÉZIKÖNYVED WordPress weboldaladhoz

minden infót tartalmaz, amire szükséged van...

A kézikönyv ára: 24990 Ft

Iratkozz fel hírlevélre!

Legyen naprakész a WordPress weboldalad!

Újdonságok, beállítások, hasznos tippek >>>

+ Válaszokat kaphatsz egyedi kérdéseidre is!

WordPress kézikönyv hírlevél

Legyen a Tiéd kedvezőbb áron!

A KÉZIKÖNYVED WordPress weboldaladhoz

Iratkozz fel hírlevélre!

Júliusban 20% kedvezményre jogosító kupon kódért >>>

WordPress kézikönyv hírlevél
Shopping Cart
fel