Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!
Author picture

Szia! Nagy Zsuzsi vagyok. Bejegyzéseimben a weboldalad / webáruházad működésével, fejlesztésével kapcsolatos információkat osztok meg Veled, de online marketing és cégarculati kérdésekben is igyekszem olyan értéket adni, amit fel tudsz használni saját vállalkozásod működésében is… Remélem, hogy hasznodra lehetek a tartalmakkal.

Merre tovább KATÁSOK?

Ha KATÁS vállalkozásod van, Neked is hirtelen, pár hét alatt kell átgondolnod, hogyan szervezed át vállalkozói létedet – vagy akár az egész életedet. Bár évről évre felmerült, hogy a kormány átszabja, szigorítja majd ezt az adózási formát, mégis hideg zuhanyként ért mindenkit a hétfőn benyújtott törvénytervezet.

Rengeteg megválaszolatlan kérdés lebeg a szemünk előtt, hogy hogyan folytatjuk a tevékenységünket, milyen adózási formát válasszunk a KATA helyett, mert ugye nem sok vállalkozó fog megfelelni az új KATA előírásoknak. Ha katás vagy, akkor biztosan utánanéztél már, hogy megfelelsz-e az új katás feltételeknek.

Azok számára, akik szeptembertől már nem felelnek meg az új katás feltételeknek, a törvénytervezet szerint a NAV augusztus 15-ig közzéteszi, hogyan jelentkezhetnek át átalányadózó egyéni vállalkozóvá. Az átállásról október 31-ig nyilatkozhatsz. 

Ami (eddig) biztos az új KATA törvény szerint, hogy csak főfoglalkozású egyéni vállalkozóként lehetsz Katás, és szeptember 1-től nem számlázhatsz cégeknek, és ezután csak magányszemélyeknek és őstermelőknek értékesíthetsz terméket, vagy nyújthatsz szolgáltatást.

Gondolom Te is számolgatsz már, hogy mi és hogyan fogja megérni számodra, és a könyvelőddel is felvetted már a kapcsolatot.

Katás maradsz? Megoldod?

Ha úgy gondolod, hogy meg tudod oldani valahogyan, hogy ezentúl csak magánszemélyeknek számlázol, akkor ne felejtsd el a weboldaladon is feltüntetni, pl. az ÁSZF-ben legyen benne mindenképp egy erre vonatkozó mondat, hogy semmiképp ne lehessen beléd kötni. De jelenítsd meg pl az árajánlat kérő űrlapokon is ezt az információt.

Webshopnál javaslom, hogy a pénztár oldalon ne is legyenek ott szeptember 1-től a Cégnév és Adószám rubrikák, így a céges vásárlásra irányuló igényt azonnal ki is tudod küszöbölni, és nem kell magyarázkodni sem!

webshop pénztár oldal

Erre a beállításra van több bővítmény is, de én a Booster for Woocommerce bővítmény használatát javaslom, mert emellett a beállítás mellett a Booster több mint 100 funkcióval rendelkezik, amelyekkel rengeteg további lehetőséggel bővíthető a webáruházad.

A Bővítmény telepítése után a beállításokat a Woocommerce fül alatt a Booster settings menüpontban találod meg.

Booster bővítmény

A Cart & Checkout menüpontra kattintva találsz egy Checkout core fields funkciót. Itt tudod módosítani, hogy melyik sorok, hogyan jelenjenek meg a Pénztár oldalon.

Booster - Cart &Checkout beállítás

Checkout core fields

Kattints a beállítások linkre, görgess lejjebb és a Billing Company részt kapcsold ki, válaszd a lehetőségek közül a Disable és Not required módot.

Woocommerce Céges rubrika kikapcsolása

 

Szeretnél segítséget kérni a beállításokhoz?

Keress bátran! info@weblapozz.hu 

 

Hogy számolj, ha az átalányadózást választod?

Ha KATA-s vállalkozóként webáruházat üzemeltetsz, akkor rendelkezel csomagküldő internetes kiskereskedelemre vonatkozó TEÁOR számmal, és ha így van, akkor ezt tudnod kell:

“2022-től 90%-as költséghányaddal végezhető tevékenységekbe minden kereskedelmi tevékenység bele számít, tehát a bolti kereskedelmen kívül a csomagküldő kereskedelem is (pl. webshop)”

Ezen az oldalon találtam ezt a fontos részletet, ami segíthet Neked a döntésben:

ÁTALÁNYADÓZÁS 2022 – Ezeket az előnyöket érdemes figyelembe venni a KATA adózással szemben

Itt pedig van néhány számítás: https://www.billingo.hu/blog/olvas/atalanyadonal-ervenyesitheto-szja-kedvezmenyek

További új infók (2022.08.17): https://www.billingo.hu/blog/olvas/tobb-mint-100-kerdesre-valaszolt-boroczky-zsuzsi-kisvallalati-adoszakerto-a-billingo-live-streamben

 

 

A bővített tartalom megtekintéséhez LESS BE a TUDÁSBÁZIS zárt felületére,
vagy válaszd a WordPress Tudásbázis PRO előfizetést… 

Tudj meg többet >>> Kattints IDE

Tudj meg többet a témáról, lépj be! Még nem vagy a WordPress Tudásbázis Tagja? Regisztrálj INGYEN!

A bejegyzés bővített tartalma a WordPress Tudásbázis PRO előfizetők számára elérhető…
Szeretnél tovább olvasni? Kattints IDE

Belépés

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

A TUDÁSBÁZIS WordPress weboldaladhoz

minden infót tartalmaz, amire szükséged van...

MAI KEDVEZMÉNY:

%
Az akció lejárt! Boldog ÚJ ÉVET kívánok!

Találd meg a válaszokat a weboldaladdal kapcsolatban felmerülő kérdéseidre még ma!

Hogyan kezd bele?

Milyen egy jó tárhely?

Hogyan gyorsítsd a weboldaladat?

Hogyan javíts weboldalad keresőoptimalizálásán?

GDPR-barát az oldalad?

Hogyan teheted biztonságosabbá weboldaladat?

Hogyan küldj hírlevelet?

Shopping Cart

Gyere, nézz körül a TUDÁSBÁZISBAN!

Less be az útmutatók zárt felületére

1 napig INGYEN...

* A FELFEDEZŐ előfizetésed az aktiválástól számított 24 órán belül használható, a zárt tartalmakhoz való hozzáférésed ezután megszűnik, de ha tetszik a tartalom, bármikor válthatsz WordPress Tudásbázis éves előfizetésre a folytatáshoz.