Ismerj meg jobban...

Kedves Látogató!

Köszönöm, hogy megtisztelsz jelenléteddel, és örülök, hogy érdekel a háttér információ, illetve az arc, aki a WordPress Tudásbázis mögött van… Bemutatkozom hát, és igyekszem rövid lenni 🙂 A történetem régről indul, de semmiképp nem akarlak untatni a részletekkel, megpróbálom csak a fontos információkat összegezni Neked.

Nagy Zsuzsi vagyok – grafikus / webdesigner, feleség és egy édes kisfiú anyukája… 

Zsuzsi WordPressHelp

A kezdetek

Hol is kezdjem… Vidéki lány vagyok, aki elindult a nagyvilágba, hogy megtalálja önmagát. 

Elvégeztem a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem (ma Budapesti Corvinus Egyetem) gazdálkodástudományi főiskolai szakát. Miután a pécsi AKG közgazdasági középiskolában végeztem, szinte egyértelmű volt, hogy ebbe az irányba kell(!) tovább haladnom. Persze, nem igazán érdekelt a pénzügy és számvitel, de azért az első sikeres végzős csapatban ott voltam én is. Erre a mai napig büszke vagyok, és úgy gondolom, hogy bár soha egy percig nem tevékenykedtem ezen a területen, mégis, amit ott megtanultam, nagyon hasznos volt számomra a későbbiekben, és talán a mai napig is.

Az útkeresés

A főiskola elvégzése után nem igazán találtam a helyem, de ez talán nem annyira furcsa 22-23 évesen. 

Számos próbálkozásom ellenére nem kaptam állást, de így utólag visszagondolva kicsit szabotáltam is magam, mert egyik procikám sem akarta, hogy egy irodában, szürke kiskosztümben porosodjak… viszont elképzelésem sem volt arról, hogy mi az amivel igazán szívesen foglalkoznék, amit szívből és jókedvvel tudnék csinálni

Mit volt mit tenni – és szerencsésnek is mondhatom magam, hogy volt ilyen opcióm is – hazamentem, és én is tagja lettem egy kis digitális nyomdát és papírboltot működtető családi vállalkozásunknak. Bár ezt akkoriban kudarcnak éltem meg, és volt is még néhány próbálkozásom, hogy visszatérhessek a NAGYVÁROSI létbe, egy újabb tanfolyam, amit nem is értek, hogy jutott eszembe, de banki ügyintéző is lehetnék, ha tudni szeretnéd 🙂 mert természetesen ezt is elvégeztem. Tanultam újat, de leginkább azt, hogy ez sem az én hivatásom.

A jó irány

Nem akartam a családi vállalkozásunkban dolgozni, szerettem volna a magam lábára állni. El voltam keseredve, de ennek ellenére mindig a legjobb tudásom szerint szolgáltam ki a megrendelőink igényeit, és a kíváncsiságomnak, fejlődni akarásomnak és perfekcionizmusomnak köszönhetően mindig egyre szebb és jobb munkák kerültek ki a kezeim közül

Nem nagyképűségből mondom, hanem a sok pozitív visszajelzés alapján tapasztaltam, hogy a grafikai munka szinte a zsigereimben van. Életelemem a kreativitás, folyamatosan tervezek, ötletelek. Vagy ügyfelek elképzeléseit valósítom meg, vagy a család, vagy a magam örömére alkotok.

Sok gyakorlatot szereztem a kis digitális nyomdánkban, de még mindig nem voltam elégedett. Tudni akartam, hogy a munkám megállná-e a helyét máshol is. Fontosnak tartottam, hogy amit csinálok, több legyen egyszerű önfejlesztésnél, tanulni akartam, papírt akartam róla, be akartam bizonyítani (leginkább magamnak), hogy én igazi grafikus vagyok

Ezért keresni kezdtem, hogy melyik iskolába tudnék járni a munka mellett. Felvételiztem a Kaposvári Egyetem képi ábrázolás szakára, levelező tagozatra. Elég nagy volt a túljelentkezés, nem vettek fel, de úgy éreztem, hogy nem lett olyan rossz az eredményem, nem adtam fel, tovább keresgéltem, és újra Budapestre vitt a sors, mert ott találtam rá az OKTÁV által szervezett 4 féléves alkalmazott grafikus szakra, ahová a Magyar Képzőművészeti Egyetemről is jöttek oktatni minket.

 Értékes tudással lettem gazdagabb. Gyorsan és hatékonyan telt el a két év, közben a munkáimban is kamatoztattam a megszerzett tudást, és a záróvizsgán olyan értékelést kaptam a szakma hozzáértőitől, amire nem is számítottam. Visszaigazolták számomra, hogy jó úton haladok, és ez szárnyakat adott a folytatáshoz…  

A döntés

Folytattam tehát a munkát a kis digitális nyomdánkban, most már papírral a kezemben. Fejlődtem, tanultam, olvastam a témáról, a lehetőségekről, és továbbra is pozitív visszajelzések övezték a munkáimat. Gondolhatod… itt sem álltam meg.

Foglalkoztatni kezdett a gondolat, hogy milyen lenne, ha nemcsak a városunkból érkező ügyfelek elképzeléseit tudnám megvalósítani, mi lenne, ha az alkotó energiáimmal szélesebb közönséghez is eljuthatnék. Szinte nem volt kérdés, hogy az offline munkákat kiegészítse a webdesign is.

Egy WordPress webdesign tanfolyam elgézése után nagyjából képbe is kerültem a témával kapcsolatban, és elkezdtem az ismerős vállalkozók weboldalait elkészíteni, és minden munkával egyre több és több tapasztalatot gyűjtöttem magáról a tartalomkezelő rendszerről, egyre több lehetőséget ismertem meg, minden munka után egyre jobban átláttam a rendszer működését. Már a kezdetektől lenyűgözött ennek a folyamatosan fejlődő, változásokkal teli rendszernek a buktatókkal és meglepetésekkel teli világa, és a mai napig tanulom, követem és használom az újdonságokat.

Apukám halála után igyekeztünk hárman folytani a családi vállalkozást, testvérem, anyukám és én, de már nem volt ugyanolyan. Mindhárman másképp láttuk a boldogulásunk útjait, ezért döntenem kellett. Erőt vettem magamon, kiléptem a komfortzónámból, és saját vállalkozást alapítottam, Vandizájn® fantázianéven, amelyben a grafikai munkák mellett nagyobb részt a weboldal készítésre helyeztem a hangsúlyt. A régi ügyfeleket újak váltották fel, és rengeteg különféle igénnyel találtak és találnak meg ma is.

Weboldalak százait készítettem el, és mindezt úgy, hogy nem igazán kellett reklámoznom magam, mert az elégedett ügyfelek újabb és újabb megrendelőknek ajánlottak be, és találtak meg további, változatos kérésekkel, feladatokkal. Készítettem több olyan weboldalt is, ami már a vállalkozásom kezdete óta (már több mint 8 éve) töretlenül működik, és rendszeres frissítésekkel és a változásokhoz alkalmazkodva időnkénti felújításokkal továbbra is versenyképes, megállja a helyét az online térben.

Munkám során számos olyan már késznek mondott weboldalt vettem át és javítottam, amely tele volt hibákkal, és rossz beállításokkal, emiatt az oldal nem tudta megfelelően ellátni a feladatát… és ez nem egyedi eset. 

Az a tapaszalatom, hogy – a WordPress tartalomkezelő rendszert egyszerűnek és magától értetődőnek gondolva – rengeteg olyan weboldal készül akár házilag, akár “szakember” hozzájárulásával, amely csak “fel van dobva” a tárhelyre, nincs megfelelően beállítva, és a tulajdonosnak nincs elég információja a használatához, és nem ismeri meg azokat a funkciókat sem, amelyekkel jobb eredményeket érhetne el akár a megjelenést, a keresőoptimalizálást, vagy weboldal sebességet illetően.

Lehet WordPress weboldalt készíteni hobbiból is, ingyenes videók, vagy az interneten található rengeteg információ alapján összeollózva, de előfordulhat, hogy pont olyan lesz, mint, amiről az előbb írtam. A weboldal készítés egy jó játék, egy kellemes időtöltés, de csak akkor, ha nincsenek elvárások a végeredménnyel szemben…

A cél

Szeretném az évek során és a számtalan weboldal és webáruház elkészítése során megszerzett tudásomat és tapasztalataimat továbbadni, megosztani azokkal, akik számára a weboldalnak nagyobb jelentősége van, akik számára a weboldal a vállalkozás reklám értékkel bíró felülete, ami potenciális vevőket, új megrendeléseket, új kapcsolatokat generálhat. Ez viszont már nem játék, hanem komoly odafigyelést, utánajárást, és szakértelmet igénylő munka.

Szeretnék hozzájárulni, hogy több minőségi, profi megjelenésű, jól működő WordPress weboldal készülhessen akár házilag is, ami hosszú távon is kiszolgálja a tulajdonosa igényeit. 

Tudom, és tapasztalom, hogy nincs két egyforma feladat, de ennek ellenére vannak újra és újra visszatérő hasonló kérdések. Ezekből a kérdésekből és a megoldásokból készültek “A Kézikönyved WordPress weboldaladhoz” és “Az első 5 lépés WordPress weboldaladhoz” című elektronikus kiadványaim, és a könyvek tartalmából a WordPress Tudásbázis útmutatóinak online elérhető zárt felülete.

Szívből ajánlom Neked is a WordPress Tudásbázis útmutatóit, és az elektronikus kiadványaimat, melyekben a tapasztalataim alapján összegyűjtöttem a legfontosabb kérdésköröket, és részletesen bemutatom azokat a hasznos, fontos beállításokat, illetve az általam ismert és használt, és legjobbnak ítélt megoldásokat, amelyek átláthatóbbá, könnyebbé teszik számodra a WordPress weboldalad kezelését.

Köszönöm a figyelmedet.

Weblapozz Sikerrel!

Üdv. Zsuzsi

Shopping Cart

Gyere, nézz körül a TUDÁSBÁZISBAN!

Less be az útmutatók zárt felületére

1 napig INGYEN...

* A FELFEDEZŐ előfizetésed az aktiválástól számított 24 órán belül használható, a zárt tartalmakhoz való hozzáférésed ezután megszűnik, de ha tetszik a tartalom, bármikor válthatsz WordPress Tudásbázis éves előfizetésre a folytatáshoz.