Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!
Author picture

Szia! Nagy Zsuzsi vagyok. Bejegyzéseimben a weboldalad / webáruházad működésével, fejlesztésével kapcsolatos információkat osztok meg Veled, de online marketing és cégarculati kérdésekben is igyekszem olyan értéket adni, amit fel tudsz használni saját vállalkozásod működésében is… Remélem, hogy hasznodra lehetek a tartalmakkal.

Te mi alapján választasz tárhely szolgáltatót?

Rengeteg tárhely szolgáltató van a piacon, és nagyjából ugyanazzal az üzenettel próbálnak meggyőzni arról, hogy Őket válaszd a weboldaladhoz: gyors, megbízható, 99,9% rendelkezésre állás, rugalmas, elérhető ügyfélszolgálat… Első látásra úgy tűnhet, hogy nincs különbség köztük, és szinte rá vagy kényszerítve, hogy a feltüntetett árak alapján dönts.

A jó döntéshez viszont tudnod kell, hogy a tárhelyed minősége a weboldalad megfelelő működéséhez alapvető fontosságú, például hiábavaló minden weboldal gyorsítási próbálkozás, ha a tárhely nem biztosítja a szükséges feltételeket, így a weboldalad üzemeltetésének komoly akadálya lehet egy rosszul megválasztott tárhely.

Milyen a jó tárhely?

Új weboldal készítés vagy weboldal költöztetés, weboldal felújítás esetén is fontos, hogy…

  • Legyen megfelelő méretű a tárhely. Én legalább 500 MB méretet szoktam ajánlani weboldal indulásakor, de egy kisebb webáruház, vagy sok képet tartalmazó weboldal esetén minimum 1GB tárhelyre lesz szükséged. Akkora legyen a tárhely, ami a weboldalad felületéről elvégezhető biztonsági mentéseket vagy a weboldal exportálását sem akadályozza.
  • Legyen egyszerű nagyobb méretű tárhely csomagra váltani, mert a weboldal fejlődésének következtében számolnod kell majd a tárhely szükséglet növekedésével is.
  • Legyen saját hozzáférésed (nem csak ftp, nem csak PHP Myadmin, hanem teljes körű tárhely hozzáférés, ahol minden beállítás a Te kezedben van).
  • Személyes tapasztalatom, hogy amelyik tárhely szolgáltatónál nem volt cPanel felület, ott mindig fennakadások voltak a munka során. Természetesen van kivétel (pl. Nethely), de cPanellel nem rendelkező tárhellyel nem szívesen dolgozom.
  • PHP verzió választási lehetőség, és persze mindig bővítve a legújabb verziókkal.
  • Tárhely szintű napi biztonsági mentések – hasznos, ha a szolgáltató is készít biztonsági mentést az oldalaidról, de azért érdemes a weboldal biztonsági mentéseit havonta magadnak elvégezni /vagy weboldal karbantartási szolgáltatást igénybe venni./
  • Ingyen SSL (bár ez már majdnem minden szolgáltatónál elérhető). A Let’s Encrypt például olyan ingyenes SSL tanúsítványt biztosít a weboldalakhoz, amely a legtöbb esetben megfelelő lehet. Épp ezért fontos, hogy a választott szolgáltató biztosítsa ezt a lehetőséget.
  • Elérhető és segítőkész ügyfélszolgálat, hogy kérdés esetén ne kelljen a válaszra napokat várni. E-mailekre gyorsan válaszoljanak, telefont vegyék fel, ne csak valami gépi hang ismételgesse, hogy jelenleg minden munkatársunk foglalt.
  • Végül, de nem utolsó sorban ár-érték arányban is megfelelő legyen. Az a tapasztalatom, hogy valaki azért választ drágább tárhelyet, mert úgy gondolja, hogy az olcsóbb tárhely gyengébb minőségű és a drágább tárhely egyértelműen jobb szolgáltatást biztosít. Ez nem ennyire magától értetődő.

Ha megpróbálsz körültekintő lenni tárhely szolgálatató választáskor, látni fogod, hogy mindenki, aki a tárhely választás témával kapcsolatban cikket írt, más-más szolgáltatót ajánlott 🙂 valószínűleg én is másikat ajánlok most, mint a többiek, de én is “csak” a saját tapasztalataimra tudok hagyatkozni, hiszen honlapkészítőként több hazai tárhely szolgáltatóval dolgoztam már 🙂 Amit biztosan elmondhatok, hogy csak jó tapasztalataim vannak velük, és szívesen ajánlom minden weboldal vagy webáruház tulajdonosnak a cweb.hu tárhely szolgáltatót.

Ha nem vagy megelégedve a jelenlegi tárhely szolgáltatóddal, de eddig nem mertél belevágni abba, hogy szolgáltatót válts, akkor őket érdemes választanod. Ha a jelenlegi tárhelyeden van cPanel felület, akkor az ingyenes tárhely migráló szolgáltatásuk segítségével pár órán belül elvégzik a weboldal költöztetését. Neked semmilyen dolgod nincs vele, teljesen a háttérben zajlik a folyamat és az oldalaid működésében sem okoz semmilyen fennakadást.

Itt megrendelheted a tárhely migrálást: https://cweb.hu/szolgaltato-valtas/

+ Most extra szolgáltatásként a náluk megrendelt WordPress tárhelyhez több mint 150db Prémium sablont, és több mint 400 db Prémium plugint adnak ajándékba! Köztük a méltán népszerű Elementor PRO bővítményt és Astra PRO sablont.

Nézd meg a sablonok és bővítmények teljes listáját itt: https://cweb.hu/wordpress-premium-plugin/

Ha segítségre van szükséged, vagy kérdésed van a tárhely váltással kapcsolatban, írj üzenetet: info@weblapozz.hu

A bővített tartalom megtekintéséhez LESS BE a TUDÁSBÁZIS zárt felületére,
vagy válaszd a WordPress Tudásbázis PRO előfizetést… 

Tudj meg többet >>> Kattints IDE

Tudj meg többet a témáról, lépj be! Még nem vagy a WordPress Tudásbázis Tagja? Regisztrálj INGYEN!

A bejegyzés bővített tartalma a WordPress Tudásbázis PRO előfizetők számára elérhető…
Szeretnél tovább olvasni? Kattints IDE

Belépés

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

A TUDÁSBÁZIS WordPress weboldaladhoz

minden infót tartalmaz, amire szükséged van...

MAI KEDVEZMÉNY:

%
Az akció lejárt! Boldog ÚJ ÉVET kívánok!

Találd meg a válaszokat a weboldaladdal kapcsolatban felmerülő kérdéseidre még ma!

Hogyan kezd bele?

Milyen egy jó tárhely?

Hogyan gyorsítsd a weboldaladat?

Hogyan javíts weboldalad keresőoptimalizálásán?

GDPR-barát az oldalad?

Hogyan teheted biztonságosabbá weboldaladat?

Hogyan küldj hírlevelet?

Shopping Cart

Gyere, nézz körül a TUDÁSBÁZISBAN!

Less be az útmutatók zárt felületére

1 napig INGYEN...

* A FELFEDEZŐ előfizetésed az aktiválástól számított 24 órán belül használható, a zárt tartalmakhoz való hozzáférésed ezután megszűnik, de ha tetszik a tartalom, bármikor válthatsz WordPress Tudásbázis éves előfizetésre a folytatáshoz.