Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!
Author picture

Szia! Nagy Zsuzsi vagyok. Bejegyzéseimben a weboldalad / webáruházad működésével, fejlesztésével kapcsolatos információkat osztok meg Veled, de online marketing és cégarculati kérdésekben is igyekszem olyan értéket adni, amit fel tudsz használni saját vállalkozásod működésében is… Remélem, hogy hasznodra lehetek a tartalmakkal.

Biztonsági bővítmény – Wordfence

Wordfence bővítmény ingyenes verziójának telepítése

A Wordfence bővítmény telepítséséhez kövesd az alábbi lépéseket.

  • Lépj be a bővítmények menüpontba, írd be a kereső mezőbe a Wordfence kifejezést.
  • Kattints a Telepítés gombra és kövesd az alábbi lépéseket az ingyenes verzió használatához:

Wordfence bővítmény beállítása

A Wordfence aktiválása után az alapértelmezett beállítások 90%-ához nem kell hozzányúlni, ezek a bővítmény telepítése után azonnal működnek, így Neked is csak azzal a néhány beállítással kell foglalkoznod, ami az alábbi leírásban szerepel. 

Ha szeretnél többet tudni, akkor utána olvashatsz a Wordfence angol nyelvű felületén, hogy mi mit jelent, és milyen lehetőségeket biztosít a rendszer:  https://www.wordfence.com/help/ 

A Wordfence menüpontot a WordPress admin felület baloldali menüsorában megtalálod. 

A későbbiekben, ha van valami hiba vagy értesítés az oldaladon, akkor a Wordfence menüpont mellett megjelenik egy sárga kör, benne egy számmal, hogy mennyi hibát, tennivalót talált a bővítmény az oldaladon, ezekre érdemes figyelni.

A menüpontra kattintva a Dashboard almenü nyílik meg, ahol összefoglalva megnézheted weboldalad biztonságának jelenlegi állapotát, és fontos állapotfrissítéseket és értesítéseket láthatsz. 

Első használatkor egy felugró segédablak végigmutatja angol nyelven, hogy melyik menüpont mit takar, és miket lehet beállítani, ezt kikapcsolhatod.

A Firewall menüpont egy további információt is tartogat – nézzük meg ezt is:

Pl. többek között itt láthatók a sikeres és sikertelen belépési kísérletek is, és itt találod meg a Blocking fül alatt, ha valaki kizárta magát az oldalról.

Hogy időt spóroljak Neked, csak azokkal a beállításokkal foglalkozunk, ahol módosítás szükséges, hogy mielőbb biztonságban legyen a weboldalad…

All Options menüpont

Keresd meg a Wordfence almenük között az All Options menüpontot. Itt az összes menüpont beállítása megtalálható, így mindent egy helyen kezelhetsz, és kezdjünk bele a beállításokba:

Ha egy bővítménynél felmerül a kérdés, hogy kérem-e az automatikus frissítést, én a “Köszönöm nem” lehetőséget szoktam választani, mert jobb, ha a frissítés előtt el tudom végezni a szükséges biztonsági mentéseket a weboldalon, mielőtt az esetleges frissítés valami hibát okozna… így Neked is ezt a lehetőséget ajánlom:

Másold a weboldaladra a beállításokat, amelyik menüpont ki van pipálva, oda tegyél Te is, amelyik mellett nincs pipa, ott ne legyen kipipálva nálad sem.

A “Where to email alerts” melletti rubrikába a saját e-mail címedet írd, ezen a címen fogsz értesülni a weboldaladat érintő biztonsági figyelmeztetésekről…

Folytasd a fontos értesítések kipipálásaival…

A Wordfence tűzfal állapotánál állítsd tanulási módra (Learning mode), a tanulási mód lejárta után automatikusan bekapcsol a védelem. Tanulási módban a rendszer figyeli a folyamatokat, és “megtanulja”, hogy melyik tevékenység biztonságos és melyik számít a weboldal elleni támadásnak…

Ezután mentsd el egyszer a változtatásokat.

Ezt követően a Protection Level alatt kattints az Optimize wordfence firewall gombra.

Ha az alábbi beállításokat elvégzed, a belépési oldalak biztonságosabbak lesznek, 3 belépési próbálkozás engedélyezett, 2 elfelejtett jelszó kérelem engedélyezett 12 órán belül, és 1 napra ki tudja zárni a rendszer a hibás jelszóval vagy felhasználónévvel próbálkozó felhasználókat.

Ezen kívül azonnal kizárja az “admin” vagy “administrator” felhasználónévvel próbálkozókat…

A Rate Limining beállításokkal a weboldalon indított “kérések” sebességét tudod korlátozni. 

További részletek...

A bővített tartalom megtekintéséhez LESS BE a TUDÁSBÁZIS zárt felületére,
vagy válaszd a WordPress Tudásbázis PRO előfizetést… 

Tudj meg többet >>> Kattints IDE

Tudj meg többet a témáról, lépj be! Még nem vagy a WordPress Tudásbázis Tagja? Regisztrálj INGYEN!

A bejegyzés bővített tartalma a WordPress Tudásbázis PRO előfizetők számára elérhető…
Szeretnél tovább olvasni? Kattints IDE

Belépés

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

A TUDÁSBÁZIS WordPress weboldaladhoz

minden infót tartalmaz, amire szükséged van...

MAI KEDVEZMÉNY:

%
Az akció lejárt! Boldog ÚJ ÉVET kívánok!

Találd meg a válaszokat a weboldaladdal kapcsolatban felmerülő kérdéseidre még ma!

Hogyan kezd bele?

Milyen egy jó tárhely?

Hogyan gyorsítsd a weboldaladat?

Hogyan javíts weboldalad keresőoptimalizálásán?

GDPR-barát az oldalad?

Hogyan teheted biztonságosabbá weboldaladat?

Hogyan küldj hírlevelet?

Shopping Cart

Gyere, nézz körül a TUDÁSBÁZISBAN!

Less be az útmutatók zárt felületére

1 napig INGYEN...

* A FELFEDEZŐ előfizetésed az aktiválástól számított 24 órán belül használható, a zárt tartalmakhoz való hozzáférésed ezután megszűnik, de ha tetszik a tartalom, bármikor válthatsz WordPress Tudásbázis éves előfizetésre a folytatáshoz.