Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!
Author picture

Szia! Nagy Zsuzsi vagyok. Bejegyzéseimben a weboldalad / webáruházad működésével, fejlesztésével kapcsolatos információkat osztok meg Veled, de online marketing és cégarculati kérdésekben is igyekszem olyan értéket adni, amit fel tudsz használni saját vállalkozásod működésében is… Remélem, hogy hasznodra lehetek a tartalmakkal.

Hogyan javíthatod a felhasználói élményt az oldaladon?

Weboldalad sikere a felhasználói élménytől függ. Ez nem azt jelenti, hogy tele kell zsúfolni mindenféle csilli-villi, habos-babos bővítménnyel. Érdemes szem előtt tartani, hogy ne tölts fel felesleges elemet, ami a teljesítmény, vagy a weboldal sebesség rovására mehet. A felhasználói élményt sok tényező befolyásolja. Néhány beállítással már most javíthatsz az oldaladon…

Milyen elemekkel javíthatod a felhasználói élményt?

Nem elég, hogy tudod, az általad kínált termék/szolgáltatás hasznos és értékes a weboldalad látogatója számára, sok olyan tényező van, amivel elő kell segítened a látogatóból vásárlóvá válás folyamatát…

Ügyelj az oldalad használhatóságára!

  • Fontos, hogy a weboldalad tartalma minden eszközön megfelelően jelenjen meg. A Te oldalad mobilbarát? Teszteld le itt: https://search.google.com/test/mobile-friendly
  • Az oldal betöltődési sebességén nagyon sok múlik, másodpercek alatt rengeteg ügyfelet veszíthetsz. Teszteld a weboldaladat: https://pagespeed.web.dev/ Nem elég gyors az oldalad? Próbáld ki ezt!
  • A mobilbarát megjelenésen és gyors betöltődésen túl fontos, hogy egyszerűen áttekinthető, könnyen navigálható legyen az oldalad, ha szükséges, el kell helyezni keresőmezőt, vagy bállíthatsz egy összetettebb, részletesebb főmenüt, például a Max Mega Menu segítségével, ahonnan a felhasználó közvetlenül elérheti a keresett tartalmakat.

Fordíts figyelmet a weboldal megtalálhatóságára!

  • Nem elég a jól megírt tartalom, a keresőoptimalizálási beállítások nélkül a keresőrobotok “sötétben tapogatóznak” az oldaladon. A SEOPress bővítménnyel például könnyen elvégezheted a szükséges beállításokat, és az oldalad előrébb kerülhet a Google keresőben.

Legyen biztosítva az elérhetőséged!

  • Az elérhetőség egyrészt az oldalad elérhetőségére vonatkozik, megfelelő tárhely szolgáltató kiválasztásával biztosítsd a weboldalad stabilitását, folyamatos elérhetőségét.
  • Másik fontos tényező a kapcsolatfelvételi lehetőség. Legyen egy telefonszám, e-mail-cím, ahol az oldal látogatója kérdés esetén felkereshet. Valószínűleg nem fognak éjjel-nappal zaklatni, de írd ki, hogy milyen napszakban elréhető a telefonos ügyfélszolgálat, és milyen hamar válaszolsz az e-mailben küldött levelekre. Semmiképp ne hagyd kétségek között azt, aki fel szeretné venni Veled a kapcsolatot. Egy “üres” kapcsolati oldallal, amin csak egy űrlap szerepel már búcsút is inthetsz a potenciális vásárlódnak.

Legyél hiteles!

  • Sokat lendíthet az eladásokon, ha valós véleményeket, termék értékeléseket is megjelenítesz a weboldalon. Kérd meg a vásárlóidat, mertrendelőidet, hogy értékeljék a termékedet, szolgáltatásodat. MailPoet hírlevélküldő bővítmény segítségével például beállíthatod, hogy a vásárlás után automatikus levél menjen ki a vevőnek, amiben akár egy következő vásárlásra szóló kedvemény kupont is felajánlhatsz az értékelésért cserébe.
  • A vélemények megjelenítésére pedig használhatod például a Testimonial Grid and Testimonial Slider plus Carousel with Rotator Widget bővítményt, így rövid kódok segítségével a véleményeket bárhol elhelyezheted a tartalomban. 

A bővített tartalom megtekintéséhez LESS BE a TUDÁSBÁZIS zárt felületére,
vagy válaszd a WordPress Tudásbázis PRO előfizetést… 

Tudj meg többet >>> Kattints IDE

Tudj meg többet a témáról, lépj be! Még nem vagy a WordPress Tudásbázis Tagja? Regisztrálj INGYEN!

A bejegyzés bővített tartalma a WordPress Tudásbázis PRO előfizetők számára elérhető…
Szeretnél tovább olvasni? Kattints IDE

Belépés

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!

A TUDÁSBÁZIS WordPress weboldaladhoz

minden infót tartalmaz, amire szükséged van...

MAI KEDVEZMÉNY:

%
Az akció lejárt! Boldog ÚJ ÉVET kívánok!

Találd meg a válaszokat a weboldaladdal kapcsolatban felmerülő kérdéseidre még ma!

Hogyan kezd bele?

Milyen egy jó tárhely?

Hogyan gyorsítsd a weboldaladat?

Hogyan javíts weboldalad keresőoptimalizálásán?

GDPR-barát az oldalad?

Hogyan teheted biztonságosabbá weboldaladat?

Hogyan küldj hírlevelet?

Shopping Cart

Gyere, nézz körül a TUDÁSBÁZISBAN!

Less be az útmutatók zárt felületére

1 napig INGYEN...

* A FELFEDEZŐ előfizetésed az aktiválástól számított 24 órán belül használható, a zárt tartalmakhoz való hozzáférésed ezután megszűnik, de ha tetszik a tartalom, bármikor válthatsz WordPress Tudásbázis éves előfizetésre a folytatáshoz.