Hogyan javíthatod a felhasználói élményt az oldaladon?

Felhasználói élmény javítása

Weboldalad sikere a felhasználói élménytől függ. Ez nem azt jelenti, hogy tele kell zsúfolni mindenféle csilli-villi, habos-babos bővítménnyel. Érdemes szem előtt tartani, hogy ne tölts fel felesleges elemet, ami a teljesítmény, vagy a weboldal sebesség rovására mehet. A felhasználói élményt sok tényező befolyásolja. Néhány beállítással már most javíthatsz az oldaladon…

Milyen elemekkel javíthatod a felhasználói élményt?

Nem elég, hogy tudod, az általad kínált termék/szolgáltatás hasznos és értékes a weboldalad látogatója számára, sok olyan tényező van, amivel elő kell segítened a látogatóból vásárlóvá válás folyamatát…

Ügyelj az oldalad használhatóságára!

  • Fontos, hogy a weboldalad tartalma minden eszközön megfelelően jelenjen meg. A Te oldalad mobilbarát? Teszteld le itt: https://search.google.com/test/mobile-friendly
  • Az oldal betöltődési sebességén nagyon sok múlik, másodpercek alatt rengeteg ügyfelet veszíthetsz. Teszteld a weboldaladat: https://pagespeed.web.dev/ Nem elég gyors az oldalad? Próbáld ki ezt!
  • A mobilbarát megjelenésen és gyors betöltődésen túl fontos, hogy egyszerűen áttekinthető, könnyen navigálható legyen az oldalad, ha szükséges, el kell helyezni keresőmezőt, vagy bállíthatsz egy összetettebb, részletesebb főmenüt, például a Max Mega Menu segítségével, ahonnan a felhasználó közvetlenül elérheti a keresett tartalmakat.

Fordíts figyelmet a weboldal megtalálhatóságára!

  • Nem elég a jól megírt tartalom, a keresőoptimalizálási beállítások nélkül a keresőrobotok “sötétben tapogatóznak” az oldaladon. A SEOPress bővítménnyel például könnyen elvégezheted a szükséges beállításokat, és az oldalad előrébb kerülhet a Google keresőben.

Legyen biztosítva az elérhetőséged!

  • Az elérhetőség egyrészt az oldalad elérhetőségére vonatkozik, megfelelő tárhely szolgáltató kiválasztásával biztosítsd a weboldalad stabilitását, folyamatos elérhetőségét.
  • Másik fontos tényező a kapcsolatfelvételi lehetőség. Legyen egy telefonszám, e-mail-cím, ahol az oldal látogatója kérdés esetén felkereshet. Valószínűleg nem fognak éjjel-nappal zaklatni, de írd ki, hogy milyen napszakban elréhető a telefonos ügyfélszolgálat, és milyen hamar válaszolsz az e-mailben küldött levelekre. Semmiképp ne hagyd kétségek között azt, aki fel szeretné venni Veled a kapcsolatot. Egy “üres” kapcsolati oldallal, amin csak egy űrlap szerepel már búcsút is inthetsz a potenciális vásárlódnak.

Legyél hiteles!

  • Sokat lendíthet az eladásokon, ha valós véleményeket, termék értékeléseket is megjelenítesz a weboldalon. Kérd meg a vásárlóidat, mertrendelőidet, hogy értékeljék a termékedet, szolgáltatásodat. MailPoet hírlevélküldő bővítmény segítségével például beállíthatod, hogy a vásárlás után automatikus levél menjen ki a vevőnek, amiben akár egy következő vásárlásra szóló kedvemény kupont is felajánlhatsz az értékelésért cserébe.
  • A vélemények megjelenítésére pedig használhatod például a Testimonial Grid and Testimonial Slider plus Carousel with Rotator Widget bővítményt, így rövid kódok segítségével a véleményeket bárhol elhelyezheted a tartalomban. 

Köszönöm, hogy végigolvastad :)

Ha tetszett (vagy valamiért nem tetszett) a bejegyzés, oszd meg velem a véleményedet (név nélkül)

Jó munkát kívánok :)

Zsuzsi

Van kérdésed, amire nem találod a választ? Küldj be egy témát, amiről olvasni szeretnél, kattints a gombra!

Elektronikus Kézikönyv WordPress weboldaladhoz

Szerző: Nagy Zsuzsi

“6 éve egyéni vállalkozó Webdesigner és grafikusként, több mint 10 év szakmai tapasztalattal, és gyakorlattal a hátam mögött a WordPress weboldaladdal kapcsolatos tudnivalók legjavát belegyúrtam ebbe az elektronikus kiadványba…”

Weblapozz Otthon Könnyedén
0 oldal
1 témakör
5/5
2,394 Ratings
Google Reviews
Használd a kézikönyvet WordPress weboldaladhoz

Találd meg a válaszokat a weboldaladdal kapcsolatban felmerülő kérdéseidre még ma!

Milyen egy jó tárhely?

Hogyan gyorsítsd a weboldaladat?

Hogyan javítsd a weboldalad SEO-ját?

GDPR-barát az oldalad?

Hogyan teheted biztonságosabbá weboldaladat?

Hogyan küldj hírlevelet?

Vedd kezedbe a weboldalad irányítását!
WordPress kézikönyv vásárlás

A KÉZIKÖNYVED WordPress weboldaladhoz

minden infót tartalmaz, amire szükséged van...

A kézikönyv ára: 19990 Ft

Iratkozz fel hírlevélre!

Legyen naprakész a WordPress weboldalad!

Újdonságok, beállítások, hasznos tippek >>>

+ Válaszokat kaphatsz egyedi kérdéseidre is!

WordPress kézikönyv hírlevél

Legyen a Tiéd kedvezőbb áron!

A KÉZIKÖNYVED WordPress weboldaladhoz

Iratkozz fel hírlevélre!

Júliusban 20% kedvezményre jogosító kupon kódért >>>

WordPress kézikönyv hírlevél
Shopping Cart